Oavgjort mot OBOS-ligalaget Fredrikstad

En intressant match mot bra motstånd väntade på Fredrikstad Stadion mot det norska OBOS-ligalaget som satsar hårt på att spela sig tillbaka till Tippeligan.

Men vår inledning av matchen var svag…  och redan i andra spelminuten kunde Fredrikstad ta ledningen efter ett anfall på högerkanten som kändes som en möjlig offside, kunde inlägget mot mål hitta en röd/vit spelare som enkelt rullade in 1-0.

Men allt eftersom spelade vi oss in i matchen och skapade flera möjligheter till en kvittering. Fredrikstad var oerhört nära en 2-0 ledning där vi går bort oss lite i vår offensiv men tur för oss var avslutet över ribban.

Vi skapade tryck framåt och vår kvittering kom i 28e minuten efter en tilltrasslad situation framför Fredrikstads mål där vi först träffade stolpen, hade bollen på mållinjen, spelades ut där Jacob kunde få tag i den och tryckte in den i mål.

Vi fortsatte spela bra fotboll men i en omställning av Fredrikstad hann vi inte med men Simon Forslund mellan stoplarna gjorde en mycket viktig räddning på friläget. Innan halvtidsvila hade vi ett fint anfall men Jacobs avslut tyvärr över ribban den gången…

Även i andra halvlek började vi tveksamt…. våra motståndare ökade tempot och tryckte på…..och i 49e minuten kom Fredrikstads ledningsmål efter hörna där bollen spelades ut och ett distansskott från 20m kunde retfullt leta sig in via stolpen.

Men på samma sätt som i första halvlek jobbar vi oss in i matchen och visar upp ett trevligt passningsspel och variation i vårt spel. Båda lagen skapar målchanser men desto längre matchen gick tog vi över mer och mer. Robin Strömberg var nära efter ett bra anfalla från våran sida men målvakten räddade till hörna.

Men i 85e minuten kom mycket rättvist vår kvittering då Jacob elegant bryter sig igenom från högerkanten och avslutar än mer elegant upp i vänstra krysset!

Vi är starka sista kvarten i matchen och trycker på bra framåt i anfall efter anfall och är oerhört nära ett segermål då Jacob spelar fram Victor Mollapolci som tyvärr avslutar precis över ribban.

Matchen slutar oavgjort 2-2 och får väl ses som ett rättvist resultat, dock var vi närmast ett segermål i slutskedet…

En gedigen insats från våra ”gröna” krigare som i ännu en match ser ut som ett lag och jobbar hårt för varandra. Och i ännu en match visar vi att vi har bra ork i slutskedet och orkar trycka på hela vägen till slutsignalen.

Nu väntar tre ytterligare träningsmatcher innan vår premiär hemma mot Utsiktens BK annadag påsk, 17 april. Nu närmast kommande lördag väntar GAIS.