Showen fortsätter vidare för Ken Sema

Den tidigare LSK-spelaren Ken Sema är klar för Watford. Arkivfoto: M. Norrby.

Ken Sema, som de senaste säsongerna representerat Östersunds FK, är klar för den engelska högstaligan och Premier League-laget Watford FC. Den tidigare LSK-favoriten har tecknat ett 5-årigt avtal med den engelska klubben.

I februari 2014 skrev den då 20-årige Ken Sema på ett flerårigt kontrakt med LSK. Just då var Ken en lovande spelare som blivit ratad och därför sökte nya vägar i sin karriär. Tanken från början var att Ken skulle bli en spelare som skulle bli användbar för framtiden, men huvudpersonen själv ville annat. Redan innan han skrivit på för LSK, i hans första träningsmatch i grönvita tröjan, överraskade han genom att göra mål efter en soloaktion (se målet här). Det skulle bli startskottet för den dansanta och leende yttern.

Ken tog direkt en ordinarie plats i LSK och under sina två säsonger i den grönvita tröjan spelade han i samtliga matcher. Under sin tid i Ljungskile växte han som spelare, inte minst fysiskt. Han vässade också till sina spetsegenskaper och blev en viktig pjäs i anfallsspelet, där han låg bakom mängder av mål. Sema utvecklades till en komplett spelare med fysiken, tekniken, spelsinnet och möjligheten av att använda bägge fötterna i olika situationer – som fina ingredienser. Glädjen, kreativiteten och showen, som Sema bjöd på, fick upp andras ögon för den briljanta yttern. Efter två säsonger i LSK väntade spel i Östersunds FK. Där blev det fina prestationer, med Svenska Cupen-seger och Europa League-spel som främsta meriter. Dessutom blev Ken Sema uttagen till OS-truppen 2016 och därefter har han även representerat det ”riktiga” Svenska Fotbollslandslaget – och var på på håret att komma med i VM-truppen till sommarens mästerskap. Det är många LSK:are som glatts av Kens framgångar i landslaget och Europa League – inte minst när han showade mot Arsenal (se målet här).

Under åren i LSK noterades publikfavoriten Ken Sema för 2 säsonger, 60 seriematcher, 12 assist och 11 mål. I och med flytten till Östersund skrevs en överenskommelse mellan LSK och ÖFK om att vid en eventuell vidareförsäljning skulle Ljungskile få en procentuell andel av summan – vilket nu besannas och generar ett fint ekonomisk tillskott till klubben.

Mer meriter lär tillkomma för den gode Ken och Ljungskile SK önskar honom all lycka i framtiden! Fortsätt med din show, Ken!

LÄS MER:
Ken Sema: ”Tiden i LSK betydde mycket för mig” – LSK FANS, 2016
Ljungskile SK blev Ken Semas räddning – nu showar han i Europa – SR Väst, 2017
Official: Sema signs on – Watford FC, 2018
Sema: ”I can’t wait to get started” – Watford FC, 2018
Officiellt: Sema flyttar till Watford – Fotbollskanalen, 2018

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail