Nuha Jatta förstärker LSK

Nyförvärvet Nuha Jatta och LSK-tränaren Erik Lund Fahlén.

Han är snart 21 år, men under en rad säsonger spelat seniorfotboll i Superettan och Ettan. Nu är det klart att Nuha Jatta förstärker LSK och har skrivit på ett 2-årsavtal med LSK.

Nuha Jatta slog igenom tidigt i GAIS. 2019 debuterade han som 16-åring i Superettan när han byttes in i GAIS hemmamatch mot Degerfors IF. Därefter har det hunnit bli ett gäng matcher i Superettan för GAIS, men också ett par ungdomslandskamper – nio U17- och två U19-landskamper. 2022 vann GAIS Ettan Södra, där Jatta under hösten blev utlånad till Lindome GIF för att få mer speltid. Därefter fortsatte karriären vidare till Ahlafors IF där han som 20-åring var en nyckelspelare och visade att han behärskade att spela på ett flertal positioner, både på mittfältet och i försvaret. Nuha Jatte blev även uttagen till talangmatchen Morgondagens stjärnor, där han blev utsedd till matchens lirare i det södra laget – som leddes av bland annat LSK-tränaren Erik Lund Fahlén. Nu hoppas vi att Nuha Jatta kan blomma ut ännu mer i den grönvita tröjan, då han skrivit på ett 2-årsavtal med LSK.

– Nuha är en spännande spelare som är en spelande mittback. I konkurrens med andra klubbar har vi lyckats knyta Nuha till oss, vilket känns väldigt bra! Truppen börjar ta form och i den är Nuha en viktig pjäs, säger LSK-tränaren Erik Lund Fahlén.

Vi hälsar Nuha Jatta varmt välkommen till LSK!


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail