LSK försvarade DM-titeln!

Lova Fredgren, Alice Jensen, Lisa Henriksson, Ella Andersson Källqvist, Wilma Wester, Amelia Hallberg och Felicia Hallberg firar DM-titeln.

Under tisdagskvällen avgjordes DM-finalen på Rimnersvallen. Efter 94 minuters spel stod det klart att LSK återigen är Distriktsmästare i Bohuslän!

I första halvleken kunde LSK ta ledningen – och det var snyggt. Felicia Hallberg tog emot bollen, täckte bollen och avancerade – därefter drog hon till med en smällkaramell! 0-1 satt stenhårt i nät! Innan halvtidsvilan snurrade Ida Stolt Hermansson runt och gick omkull – straff. Alice Jensen var säkerheten själv och satte behärskat 0-2 från straffpunkten.

I andra halvlek bjöds Rössö in i matchen när hemmalaget kunde reducera på straff, i den 48:e minuten. Minuten senare kunde Yasminee Gluic slå till och göra 1–3! Rössö kunde i den 63:e minuten komma in i matchen igen genom en ny reducering, nu till 2-3. En viss nervspänning blev det, men några fler mål från hemmalaget blev det inte. Istället kunde Ella Andersson Källqvist punktera finalen på stopptid. LSK:s nummer 19 drog ifrån på vänsterkanten och dundrade sedan in 2-4 i bortre! Därmed är LSK återigen Distriktsmästare i Bohuslän! Stort grattis till laget som bärgade titeln!

Linn Borg och Sara Mattsson jublar efter andra raka DM-titeln.

Härnäst väntar den sista seriematchen hemma mot Mariebo på Skarsjövallen på söndag. Väl mött.