Behaglig seger mot Rössö till slut


Amelia Hallberg slår in sin egen straffretur till 1-0. Foto: LSK

LSK var storfavoriter till att ta hem segern i säsongens första kommunderby mot Rössö. På planen visade sig också klasskillnaden vara tydlig, men trots detta höll det på att bli spännande. Men bara nästan.

LSK tog kommandot direkt och matchen var inte många minuter gammal när Tilda Magnusson Tell fick stå och skjuta i bra läge, dock hamnade avslutet en bit utanför. Chanserna skulle fortsätta radas upp, men det krävdes en straff för att spräcka Rössös nolla. Med tanke på att bollen allt som oftast var i Rössös straffområde var det inte heller helt oväntat att straffen kom. Straffen togs om hand av Amelia Hallberg men räddades av tidigare LSK-målvakten Linn Borg. Dessvärre för Borgs del gick returen rakt ut och Hallberg kunde säkert sätta 1-0.

Efter ledningsmålet blev LSK:s dominans om möjligt ännu större och resterande del av halvleken var mer eller mindre en chanskavalkad. Det var ramträffar och blockeringar och avslut som strök utsidan av stolpen, men det avslut som skulle leta sig in var en fräck klack från Tilda Magnusson Tell när Linn Borg hade rusat ut och lämnat målet öppet. Skönt att få gå in i halvtid med en betydligt mindre skör ledning!

Skulle andra halvlek bli en defilering? Det verkade onekligen så när Jennifer ”Jeje” Johansson kunde snappa upp en retur i straffområdet och placera in 3-0-målet bara några minuter in på halvleken. Lördagen bjöd på förträffligt klar himmel så det fattades bara en blixt, och den kom med en halvtimme kvar när Rössö utnyttjade ett bolltapp från LSK på egen planhalva och Ebba Hansen snyggt sköt upp reduceringsmålet i krysset från distans. LSK skulle dock punktera matchen (trodde vi) strax därefter när Tilda Magnusson Tell sköt in sitt andra mål för dagen via bortre stolpen, otagbart för Rössömålvakten.

Avgjort? Nej. Det skulle komma ett långskott till och Rössö kom återigen närmare. Dessutom flyttade de för första gången upp positionerna och hade bud på ytterligare ett mål, men när det tredje långskottet kom kunde Tuva Janveden Mobrant ganska enkelt plocka ner det. Tränare Mellqvist visade fingertoppskänsla och drog till med ett trippelbyte där Emma Rudén, Wilma Wester och Louise Samuelsson fick avsluta matchen för LSK. Med fräscha LSK-spelare på planen dog Rössös tryck ut och man kunde ganska enkelt spela av matchen. Det blev nästan spännande, men bara nästan. 

Det återstår fortfarande många matcher av säsongen och bollen är rund, men LSK har onekligen ett bra läge att inta positionen som Uddevalla Kommuns främsta lag på damsidan. Och vad som är ännu viktigare är att man nu har 4 segrar på de 5 senaste och att toppen kommer närmare och närmare!

Nästa match är hemmamatch i cupen mot seriekollegan IFK Göteborg onsdag den 5 juni klockan 19. Väl mött då!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail