Sam Wardrop förstärker LSK!

Sam Wardrop är klar för LSK.

Spelaren har en smått otrolig resa bakom sig fram tills nu. Därför känns det extra roligt att vi i Ljungskile SK presentera Sam Wardrop som vårt senaste nyförvärv.

Sam Wardrop inledde sin karriär i skottska Celtic i sin hemstad Glasgow, där han hade framgångsrika tonår vilket ledde till ett antal ungdomslandskamper med Skottland. Han var även lagkapten för Celtics U20-lag när de vann Scottish Youth Cup 2017. Samma år lånades han ut till Championship-klubben Dumbarton. Därefter väntade ett tvåårskontrakt med Dundee United, men lånades senare ut igen till Dumbarton – där det sedermera blev ett permanent kontrakt. Under sommaren 2021 signade han för Airdrieonians FC, men tiden i klubben blev inte långvarig utan han bröt kontraktet efter en kort tid.
Perioder av skador och Covid-19 gjorde att han ledsnade på fotbollslivet på professionell nivå.

Efter att ha startat upp företag och byggt ett starkt varumärke på sociala medier blev i vintras Wardrop sugen på att komma tillbaka till fotbollen och få ett professionellt kontrakt igen. Han startade resan där man på sociala medier kunde följa ett idogt arbete för att komma tillbaka med hård träning och provspel på flera ställen i världen. Detta fångades upp av många, bland annat av 14-åriga Eddie Nord som till vardags spelar i vårt P09-lag. Eddie tog kontakt med Sam Wardrop och gjorde sitt yttersta för att presentera LSK på ett bra sätt och att övertyga om att Wardrop skulle komma till Ljungskile för att testa. Så blev också fallet. Den 26-åriga försvararen provspelade under en veckas tid och övertygade på så vis att han idag kan kalla sig LSK-spelare!

– Sam är en spelare som har en väldigt spännande historik, där han har spelat på hög nivå och har visat på sitt provspel att han absolut håller Division 1-nivå. Han kommer vara en stor hjälp för vår unga trupp både på och utanför plan!, säger LSK-tränaren Erik Lund Fahlén.

Ljungskile SK hälsar Sam Wardrop varmt välkommen till föreningen och hoppas att han ska trivas bra hos oss i LSK!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail