Om Utsiktens BK

Utsiktens BK bildades 1935 och 1937 tog laget sin första serieseger när man vann division 4 Västra. Smeknamnet ”Kiken” tog man med utsiktstornet på Slottsskogen som förebild och som nu finns med i lagsymbolen.
Utsiktens BK har i många år varit en framgångsrik ungdomsklubb där skickliga ungdomsledare fostrat och utvecklat många spelare under årens lopp som efterhand hamnat i andra Göteborgsklubbar.
Laget svarade för klubbens dittills största bedrift när man säsongen 2011 vann division 2 Västra Götaland med tolv poäng före seriens tvåa. Utsiktens BK spelar sedan dess i söderettan som man vann 2014 och därmed för första gången avancemang till superettan som dock bara blev ettårig med återtåg till söderettan.

Utsiktens BK har genom åren varit en trogen och bra träningsmotståndare och sparringpartner för LSK. I seriesammanhang har lagen på senare tid mötts året i superettan 2015 där LSK vann båda matcherna och nu två år i söderettan. Matcherna 2017 slutade med varsin seger där LSK åkte på en riktig höstpropp med 3-0 i mötet på Rudalens IP och i våras en likadan propp med 4-1. Båda lagen som förutspåddes ligga i serietopp har haft en riktigt motig säsong, framför allt under första halvan med placeringar runt nedflyttningsstrecket. Hösten har dock varit riktigt bra för båda lagen med uppåtgående form och serieplacering, antal segrar och gjorda mål och ligger nu mitt i serien med samma 37 poäng där LSK har något bättre målskillnad.
Då båda lagen är i mycket bra form och utan chans att avancera till superettan bör det bli en öppen och just match med mycket finlir och litet spring och pang på. Matchkryddan kan nog bli LSK revanschdrivkraft efter senaste två matchernas proppar när vi nu hälsar ”Kiken” med supporters välkommen till Skarsjövallen.

 

/Gunnar på Orust

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail