Vändningen: Linn Borg fortsätter!

Linn Borg pendlar hem från Spanien och tar plats i buren på Skarsjövallen i år igen. Arkivfoto: P. Stenbaek.

I november spelade Linn Borg sin sista match när LSK hemmaslog IFK Hallsberg med 7-2. Ett nytt liv i Spanien skulle inledas istället. Samtidigt fanns hela tiden tanken att fortsätta spela. Nu kan vi glädjande meddela vändningen – Linn Borg fortsätter i LSK även i år!

Linn Borg har sedan 2018 varit en viktig pjäs mellan stolparna i LSK. Efter att ha skaffat sig en lång meritlista och representerat en mängd olika klubbar förstärkte hon LSK inför säsongen 2018 i Division 4. I princip har hon spelat samtliga seriematcher sedan dess och även blivit allt bättre för varje år. Borg hörs och syns både på plan och utanför. En naturlig ledare som har en stark passion för fotbollen. Under säsongen i Division 1 fick Linn Borg chansen i samtliga 22 seriematcher och släppte in 33 mål på dessa matcher. I fyra matcher höll hon dessutom nollan! Nu är det alltså klart att hon fortsätter i LSK. Däremot pågår försäsongsträningen i Spanien ett tag till, där hon under ett par dagar fick sällskap av Frida Emilsson och Sara Mattsson – för att förbereda sig inför säsongen. Mot nya hållna nollor för Borg!

Vi fick tag i målvakten i Spanien och hörde oss för om vändningen, försäsongsträningen och vad det är det speciella med laget:

I november trodde alla att du spelade din sista match i LSK. Men det verkar bli fler matcher. Berätta.
– Det var tidningen som skrev att jag gjorde min sista match, men jag har hela tiden varit öppen med att fortsätta spela.

Hur har din försäsong sett ut om man jämför med resterande spelare i truppen och när är du på plats och tränar med laget igen?
– Jag har tränat betydligt mer än jag gjort tidigare säsonger på vintern. Det är lättare att motivera sig när det är soligt och varmt än i vårt hemklimat. Tanken är att jag ansluter sista veckan i februari.

Din passion för fotboll är tydlig, men skulle du kunna beskriva vad fotbollen betyder för dig och vad som driver dig att fortsätta?
– Jag har spelat i så många år så jag vet inte hur de skulle vara att inte spela. Jag älskar att spela fotboll helt enkelt!

Du har spelat i många lag under större delen av ditt liv. Nu gör du din femte säsong i LSK – hur sticker laget ut i jämförelse med andra lag du spelat i?
– Det är en kul blandning av spelare och karaktärer i laget. Jag trivs i klubben därför fortsätter jag.


LSK är väldigt glada att Linn fortsätter på den spännande resan framåt och hoppas hon fortsatt kommer vara en viktig pusselbit, med sin rutin och sin kärlek till fotbollen.


Se mer om Linn Borg:
✍???? Bohusläningen: ”Kärleken till fotbollen tar aldrig slut för Linn”


TRUPPEN 2022

>> Joakim Jensen, tränare
>> Jennifer Johansson, mittfältare
>> Frida Lundh, mittfältare
>> Alice Jensen, anfallare
>> Sara Mattsson, försvarare
>> Amelia Hallberg, mittfältare

>> Amanda Rees Fager, försvarare
>> Anni Mattsson, försvarare
>> Alice Nilsson, mittfältare
>> Mathilda Eljas, försvarare
>> Amanda Gustavsson, mittfältare
>> Wilma Wester, mittfältare
>> Frida Emilsson, mittfältare
>> Jessica Karlsson, försvarare (NY)
>> Ida Wallenius, mittfältare 
>> Louise Samuelsson, försvarare (NY)
>> Julia Ringmark, försvarare
>> Julia Jonasson, anfallare (NY)
>> Yrsa Sjöstrand, målvakt
>> Felicia Hallberg, anfallare (NY)
>> Lova Fredgren, mittfältare (NY)
>> Jessica Hallberg, tränare (NY)


cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail