”En liten krönika från oss som såg på matchen mot Assyriska”

Hur skulle LSK kunna ta poäng borta mot formstarka nykomlingarna Assyriska IK i Jönköping med tre raka segrar bakom sig? Även om LSK senaste hemmamatch gav full pott på övertid så var osäkerheten stor om lagets form när vi som vanligt samlades kring Sunes korvgryta och storbild. Veckans mediaväsen om Skarsjövallens framtid dämpade stämning och segerförhoppning något innan matchen drog igång, men som uppmuntrades av en folkröst – LSK har ju ofta tagit poäng och vunnit vid Vätterns fotbollsmetropol Jönköping/Huskvarna, så varför skulle det inte kunna ske idag?

Till smattrande regn och blåst, som stundom mörklade både tv-bild och ljud, drog så bataljen igång med en något ny LSK uppställning med Jesper som ensam jagande varg på topp, då Udos avstängning förlängts, framför ett femmannamittfält. Skulle veckans träning som sas vara inriktad på anfallsspel ge något? Det syntes omgående att nu skulle LSK föra ett tätt zonspel utefter kanterna och bollen hållas på plan med bra passningar, för det har ju varit lite si och så med den varan under våren. Det blev LSK för nästan hela slanten under första halvlek med massor av mållägen där Linus nick blev en spektakulär målvaktsräddning. Men Linus gav sig inte och efter ett fint högeranfall dundrade han in sitt första säsongsmål till välförtjänt LSK ledning. Ett skott mot mål var det häftigaste hemmalaget presterade under halvleken som kunde ha slutat med ytterligare något måls ledning för våra pånyttfödda gröningar.

Andra halvlek blev den första lik med LSK dominans men tvåan dröjde trots många chanser innan Patrik Adamczyk på en tappad målvaktsboll dundrade in sitt första LSK mål. 0 – 2 och stabilt spel kändes nästan som en säker trepoängare tills lite kaos i försvarsspelet gav upphov till hemmalagets andra riktiga skott för dagen och som gick stenhårt och otagbart i mål till 1-2. Med reduceringsmålet fick Jönköpingarna ny energi och skapade flera chanser till kvittering och som var mycket nära i andra övertidsminuten men där Andreas Murbeck med tåspetsen kunde rädda på mållinjen. Jörgens tre byten under sista kvarten gjorde susen för att säkra segern men ångestkänslan i korvgänget gnagde till sista övertidsminuten när en snabb LSK kontring stoppades ojust med straffpåföljd. Då ordinarie straffläggare Edin var utbytt fick nu pangen Jacob dundra in sitt första säsongsmål till 1-3. Ångesten släppte och övergick i glädjeskutt lallande, va LSK var bra ida, precis det folket vill ha var da.