En liten krönika från folket som såg på

Regn i sikte och ett ovisst spännande val hindrade inte folket från att ta sig till Skarsjövallen och den viktiga matchen mellan ett segersuget LSK och topplaget Torns IF. Det fanns ju fog för segervittring efter fem förlustfria matcher och folkets förväntade sig lagets andra raka trepoängare. Respekten för Torns IF sagolika prestation i sitt första år i söderettan fanns bara på ”papperet”. De grönvite som nu tycktes återfått starkt självförtroende skulle självklart glädja och gå folket till mötes i regnrusket. Tränare Jörgens speltaktik för seger var spörsmålet när folket bänkade sig under ett regnsmattrande läktartak.


LSK satte direkt fart på spelet och redan i andra minuten tvingade man fram en första hörna. Månne den skulle sluta lika bra som den förra mot Tvååker tänkte folket. Men så icke den gången och inte heller i övriga fyra under matchen. Vad som dock folket gillade var att de Grönvite ofta tog sig resolut fram på båda kanterna. Men tyvärr som vanligt blev det ”paniksstrulångest” i sista momenten. De Orangesvarta Lundapågarna fick efterhand grepp på LSK kantspel och svarade med att själva skapa frilägen och ”panikstrul” i LSK försvaret, inte bättre än att skåningarna kunde ”nässla in bollen” förbi en sprattlande Kaksa och uddamålsledning efter halva första halvlek. Något som inte borde få ske mot ett lag som utmärkt sig för sina många uddamålssegrar. Nu var det mest gästerna som tryckte på och styrde spelet och baklängestvåan hängde i luften. Ja så nära att backkämpen Jonathan i halvlekens slutminut fick ta till nödgreppet ”gult kort” för att stoppa ett friläge. En av få gånger som folket kunde förlika sig med sådant ”bannlyst tilltag” och gå till halvtidsvila med vad får sägas acceptabelt uddamålsunderläge.

Andra halvlek börjar med växlande och småtrevligt spel utan riktigt heta målchanser förrän efter en kvart när de Orangesvarta sånär sätter dit tvåan. Men Kaksa är på sin vakt och kan med rejält ingripande freda sitt mål och resten av matchen, för gästerna är inte ofarliga i sitt kontrande på ett spelförande LSK. Jörgen gör också några bra byten där flera av lagets framtidsynglingar får chansen och sätter ordentlig fart på kanterna. Dryga tjugo minuter kvar av matchen och inbytte backen Snibb rullar upp Lundapågarnas försvar och serverar mål-Robin en passning som han resolut nickar in under en sprattlande målvakt till rättvisa 1-1. Robin som inte gör så stort väsen av sig under matchen är som vanligt på rätt ställe när det gäller och gör sitt elfte mål och räddar en poäng. Nu är det LSK för hela slanten men det är som förgjort att sätta dit tvåan. Udoh tar för sig och brottas och bökar i anfallet men tändningen i skottfoten och riktningen uteblir liksom hos flera LSK-spelare på den spöregnvåta planen. Matchen slutar lite surt oavgjord, nu för nionde gången i år och LSK leder därmed den poängmagra tabellkolumnen. Den sjätte raka förlustfria matchen är dock inkasserad och något att ta med sig till lördagens derby när Grebbestad förhoppningsvis skall betvingas på Siljevi.

Gunnar på Orust

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail