Trevlig midsommar! ????

Dam- och herrlaget samlade på Kallbadhuset under föregående helg.

Kära LSK:are,

Säsongen har nu kommit igång på riktigt för alla våra lag. Och äntligen får vi höra publikens sus på Skarsjövallen. Fortfarande med visa begränsningar men ett stort steg i rätt riktning. Publiken betyder enormt mycket för klubben och inte minst för spelarna.

Mycket har annars hänt under våren i vår förening.

Vi har haft det årliga vår-årsmötet och hade en städdag där engagemanget och uppslutningen var helt fantastisk. Vi städade läktare, samlade upp granulat, rensade sly och ogräs, och allt avslutades med en trevlig lunch. Det är slående hur mycket man hinner med när ett fyrtiotal LSK:are dyker upp. Vidare fortsatte våren med en bra inledning för vårt Herrlag i sin serie medan vårt Damlag äntligen fick komma igång med matcher i juni och gjorde det med ett klart ”statement” i premiären – en derbyseger i gassande solsken mot Rössö!

Vi nådde nästan målet med att bli 1000 medlemmar på föreningens 95-åriga födelsedag den 16 maj. Nu är vi 976 medlemmar vilket är en helt otrolig siffra med tanke på hur många som bor i Ljungskile med omnejd. Och fler blir vi! Vi har läst under våren att Corona har orsakat att många barn- och ungdomar väljer att lämna sin idrott men tack och lov händer detta inte i LSK. Här går vi i emotsatt håll! Barn- och ungdomsverksamheten växer så det knakar och fler vill vi gärna bli. En stor eloge till alla barn- och ungdomsledare med ungdomsansvarige Rikard Delbring i spetsen. Ert engagemang är obetalbart!

Tyvärr fortsätter föreningens ekonomi att vara mycket ansträngd. Och ingen kunde väl undgå att vi var tvungna att sätta ett av föreningens bolag i konkurs. Beslutat att ansöka om en konkurs kom efter att det berörda bolaget fått ett krav på sig från Skatteverket om cirka 1,8 Mkr. En enorm summa pengar som inte fanns. Vad som framförallt är tråkigt med konkursen är att ett par anställda blev berörda samt trogna leverantörer. Här vill jag förtydliga att detta bolag ”endast” var ett driftbolag till arenan, d.v.s. bolaget äger inte arenan.

Som ni säkert förstår har vi mycket energi i föreningen och många idéer väcks varje dag men vi behöver bli fler som förverkligar idéerna. Till exempel skulle vi behöva någon som hjälper oss att arbetsleda så vi kan bygga picknickbänkar kring gräs- och konstgräsplanerna, eller iordningställa ett barn- och ungdomsrum i klubbhuset. Vi söker även någon som tycker det digitala är spännande, d.v.s. hjälper till med inlägg på sociala medier. Finns det någon som kan ta sig an eller vara del i ett projekt? Det skulle göra en stor skillnad för våra barn- och ungdomar och föreningen som helhet om vi fick några extra ’armar och ben’ som hjälpte till i vissa specifika projekt.

För det fall ni har idéer, tankar eller funderingar, hör bara av er till mig.

Trevlig Midsommar!

Kristina Geers
Ordförande, Ljungskile SK
0722-24 02 34, kristina.geers@gmail.com

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail